Gister ben ik wezen zwemmen met mijn dochter. Ik heb helemaal niets met zwemmen. Sterker nog: ik haat zwemmen. Het is koud en nat en ik heb een hekel aan beide, laat staan aan de combinatie.
Maar af en toe doe je dingen die goede moeders doen. Zoals koekjes bakken, kleien of, zoals gister, zwemmen.
Zwemmen is wel relatief. Het is meer in het water hangen met als doel het evt. verdrinkingsproces voortijdig te beëindigen. Afijn, dochter speelt met gietertjes en emmertjes en ik hang. En kijk. Ik kijk mijn ogen uit.

Wat heb je toch een verschillende mensen. Nergens komt dat, fysiek althans, zo tot uiting als in een zwembad. Nou okay, in een sauna nog meer maar daar kom ik om die reden al jaren niet meer. Het is eigenlijk best leuk om te kijken. Ik zit zelf veilig verstopt in een afkledend corrigerend zwart badpak en onder water.
Niet zozeer hoe mensen eruit zien maar hoe ze zich gedragen intrigeert me.

Vrouwen bijvoorbeeld, zitten continue te plukken aan randjes (want bil puilt uit), sjorren aan cuppen (want borst puilt niet voldoende uit), al dan niet te klein of bedoeld als push up. Bij elk raam (en een zwembad heeft er veel) vindt er een evaluatie plaats: kloppen de verhoudingen? Buik voldoende ingetrokken? Borst zichtbaar, tepel niet? Bikinilijn beetje strak?

Nee, dan mannen. De gemiddelde man heeft een zwembroek , veelal uitgezocht door partner of in sneue gevallen, door moeder. Het type doet niet ter zake, boxer of strak kek modelletje: het maakt de man niet uit want hij kijkt namelijk nìet in elk raam waar hij langs loopt. Enig criterium is of de zwembroek past.  Man trekt broek aan, hangt er dan 1 , 6 of 23 kilo buik overheen en klaar! Hoe doen ze dat? Ik heb werkelijk niet één man betrapt op het inhouden van zijn buik. Geen minderwaardigheidscomplex kunnen bespeuren of dromerige had-ik-maar-een-sixpack-buik blik.  Worst zal het ze zijn of hun okselhaar de juiste coupe heeft.

Ik had niet gedacht dat ik het ooit mijn strot uit zou krijgen maar: mannen hebben gelijk! Wat doen vrouwen toch moeilijk. (uitsluitend in deze situatie dan hè, laat ik daar heel duidelijk over zijn!) Ik stel voor dat we hetzelfde hangbuikgedrag gaan vertonen als mannen. Gewoon een broek aan die lekker zit, buik erover, niks in houden, alles lekker laten hangen en ontspannen . Hoe moeilijk kan het zijn? De volgende keer doe ik het gewoon. Kan mij het schelen! Wèl met bovenstukje gecombineerd. Er zijn grenzen!Leave a Reply.